3
 

Visites escolars

 

A les visites escolars el bibliotecari rep un grup d’alumnes amb el seu professor i junts recorren els diferents espais, en coneixen els serveis i aprenen a utilitzar la biblioteca i els seus recursos. L’objectiu fonamental és acostar la biblioteca als nins i joves que no la coneixen o que no en coneixen totes les possibilitats.

 

Descobreix el món dels llibres

Adreçat a educació infantil, 1r i 2n de primària

La majoria dels nins visiten la biblioteca per primera vegada; per aquest motiu, se’ls explica com es poden fer el carnet d’usuari i se’ls exposen les normes d’ús de forma animada i divertida. Durant el recorregut per la sala es destaquen els llibres apropiats per a la seva edat i s’indica com estan ordenats perquè en futures visites els puguin reconèixer. Es mostra la gran varietat de materials que hi ha, i com els llibres tots sols tenen la capacitat de suggerir diversió.

 La visita continua amb activitats de foment de la lectura adequades a l’edat, com el contar un conte, en què convidam els nins a gaudir, en l’ambient acollidor i confortable de la Bebeteca, de la narració oral de contes. La finalitat és fomentar l’hàbit lector dels més petits i despertar-los la curiositat pels llibres.

Horari de visites: dimarts, a les 10 i a les 11 prèvia petició
Durada de les visites: 1 hora
Nombre màxim d’alumnes: dos grups de 25 alumnes no simultanis per dia

 

Per concertar la data i l’hora de l’activitat, us heu de posar en contacte amb la biblioteca per telèfon (971 17 60 30).
 
 
Com utilitzar la biblioteca i els seus serveis
 
Adreçat a 3r, 4t, 5è i 6è de primària
 

Amb els infants més grans, el recorregut per la sala infantil i juvenil està orientat no tant a la presentació del món dels llibres, sinó a donar a conèixer com utilitzar la biblioteca i poder fer ús dels serveis que ofereix. A edats més avançades, els infants ja tenen la capacitat de ser més autònoms per la sala, per això se’ls mostren els tipus de documents que s’hi poden trobar, l’organització de la col·lecció, el funcionament del catàleg i els serveis que s’ofereixen.

La visita continua amb un joc de recerca per reforçar el que hem après sobre la biblioteca. Es tracta d’una activitat lúdica en què es mouen per tot l’espai, reconeixen les diferents parts de la col·lecció, cerquen documents i resolen preguntes com autèntics detectius. Es facilita a tots el infants un plànol de la biblioteca, el qual mostra un resum de l’organització de la col·lecció i l’explicació del joc de recerca, cosa que els ajudarà durant la visita i el joc, i amb el qual es pot treballar després a l’aula.

 

Horari de visites: dijous, a les 10 i a les 11 prèvia petició
Durada de les visites: 1 hora
Nombre màxim d’alumnes: dos grups de 25 alumnes no simultanis per dia

 

Per concertar la data i l’hora de l’activitat, us heu de posar en contacte amb la biblioteca per telèfon (971 17 60 30).

 

 

Comparteix

FacebookTwitterRSS FeedPinterest
diumenge, 26 maig 2024 . Biblioteca Pública de Palma "Can Sales"