Imprimeix

Préstec personal

 

Usuaria mirant llibres als prestatgesLa biblioteca pública de Palma ofereix un servei de préstec gratuït per a tots els usuaris. Aquest servei permet treure en préstec llibres, revistes, música, pel·lícules, e-readers o cd-rom's durant un temps limitat i amb un màxim de 14 documents per lector. Els documents que es poden treure en préstec són aquells que figuren com a "Prestables" al catàleg o "Prestada fins dia..." en aquest cas l'usuari ha d'esperar a que el document sigui retornat o be fer una reserva. Aquest servei es gestiona des de la planta baixa i la primera planta.

 

Per gaudir del servei és necessari tenir la targeta de la biblioteca.

 

Política de préstec

Tipus d’exemplar

Màxim d’unitats

Període de préstec

Sanció

Llibres prestables

7

15 dies, renovables altres 15 dies

1 dia de sanció per cada dia de retard i obra

Videogravacions, gravacions sonores, recursos electronics prestables

3

15 dies no renovables

1 dia de sanció per cada dia de retard i obra

Revistes prestables

3

7 dies, renovables altres 7 dies

1 dia de sanció per cada dia de retard i obra

E-readers

1

30 dies no renovables

1 dia de sanció per cada dia de retard i obra

Llibres electrònics

2

21 dies no renovables

-

 

 

Condicions generals
 

Els usuaris han de portar la targeta de la biblioteca per accedir als serveis. Amb carácter general els usuaris sols podran emprar la seva pròpia targeta, excepte en els casos d'autoritzacions de préstecs previstes en aquesta normativa.

 
Queden exclosos de préstec els documents següents:
 
Devolució
 

La devolució dels documents es pot realitzar personalment o a través d'un altra persona en els mostradors corresponents. També es pot utilizar la bústia de devolucions situada a l'entrada de la biblioteca, que està disponible de dilluns fins a diumenge mentre la biblioteca estigui tancada. No es permet la tornada de revistes, pel·lícules o gravacions sonores a la bústia, perquè es deterioren greument. Es sancionarà el mal ús de la bústia amb una setmana de suspensió del servei de préstec per document.

 

Impressos de sol·licituds